Украйна се нуждае от още малко време, преди да започне контраофанзивата.Това обяви украинският

...
Украйна се нуждае от още малко време, преди да започне контраофанзивата.Това обяви украинският
Коментари Харесай

Зеленски: Нуждаем се от още малко време преди да започнем контраофанзивата

Украйна се нуждае от още малко време, преди да започне контраофанзивата.

Това разгласи украинският президент Володимир Зеленски в изявление за Би Би Си, представено от Българска телеграфна агенция.

Според президента би било " недопустимо " да се стартира офанзивата в този момент, тъй като ще бъде изгубен прекалено много човешки живот.

" С това (с което разполагаме - бел. ред.) можем да продължим напред и да реализираме триумф ", сподели Зеленски. " Но ще загубим доста хора.

Мисля, че това е недопустимо. Затова би трябвало да изчакаме. Все още се нуждаем от малко повече време. "

Украинската контраатака се чака от месеци. През този интервал Киев получи съвременни западни оръжия, в това число танкове и други бронирани транспортни средства, както и западно образование за своите войски.

Окупаторите са надълбоко укрепени в източните региони на Украйна, отбранителните им линии доближават на дълбочина до 20 километра. Контранастъплението на Киев евентуално ще се сблъска с минни полета, противотанкови изкопи и други трудности, показва Асошиейтед прес.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР